Eyüp Sabri Göncü, 1978 yılında Şanlıurfa’da doğmuştur. İlk ve orta öğrenimini Şanlıurfa’da tamamlayan Göncü, 1997 yılında Bursa Uludağ Üniversitesi’nde Tekstil Mühendisliği bölümüne başlayarak 2001 yılında buradan mezun olmuştur. Üniversite öğrencilik yılları sırasında çeşitli yerlerde öğrenci temsilciliği yapmış, kulüplerin başkanlığını üstlenmiştir. Üniversite’den mezun olduktan sonra Amerika Georgia Tech Üniversitesi’ni kazanmış ve burada 1 yıl boyunca dil eğitimi almıştır.
Şanlıurfalı iş adamı, tekstil sektöründe iplik imalatı, sağlık sektöründe veteriner aşı imalatı ve inşaat sektöründe de başarılı işler yapan ailenin grup şirketlerinde sanayi grubu imalatlarının yönetilmesi görevini sahiplendi. Bu zaman içerisinde maliyet yönetimi, insan kaynağının verimli kullanımı, enerji verimliliği konularında çalışarak, tesislerin karlılık ve üretkenliklerini yükseltti. 2007 ve 2011 yılları arasında sahip oldukları grup şirketlerinin pazarlama ve stratejik büyüme projelerinde görev aldı. Bu dönem içerisinde grup şirketleri cirosu tekstil alanında 2.4 katına çıkarken, veteriner aşı alanında ise 3.1 katına çıkmıştır. Şu anda tekstil sektöründe 350’yi aşkın personel, veteriner aşı imalatında 40’ı aşkın personel ve inşaat sektöründe dönemsel olarak 150’yi aşkın personel ile Şanlıurfa ve İstanbul’da faaliyet gösteren grup şirketlerinde üst düzey yöneticiliğe devam etmektedir.
Dollvet Aşı Fabrikası’na gelecek olursak, Dollvet Aşı ve Biyolojik Madde İmalatı Tesisi Şanlıurfa Sanayi Bölgesi içerisinde kurulmuş, 26 adet veteriner aşı ruhsatı ve 3 adet test kiti ruhsatı ile birlikte ticari işlerine devam eden bir biyoteknoloji firmasıdır. Aşı fabrikası, Eyüp Sabri Göncü tarafından 2002 yılında, hayvancılık ekonomisine katkıda bulunabilmek adına kurulmuştur. Dollvet, veteriner biyolojik ürünler konusunda Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’ndan onaylı Ar-Ge belgesine sahip tek biyoteknoloji merkezidir. Modern alt yapısı, uzman ekibi ve deneyimi ile ülkemiz ve dünya çapında ülkelerin hayvancılık ekonomilere zarar veren salgın hastalıklara karşı kaliteli aşılar üretmektedir. Sahip olduğu alt yapısı ile, uluslararası otoritelerden kabul görmüş biyoteknoloji alanında dünyadaki en iyi 20 tesisten biri olan aşı fabrikası, pek çok alanda biyolojik ürünü üretme potansiyeline sahip, gelişmiş bir tesistir.