celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber kdv iadesi
Satılık Daire ve Araç İlanlarını Nasıl Ücretsiz Verirsiniz?

Satılık Daire ve Araç İlanlarını Nasıl Ücretsiz Verirsiniz?

Günümüzde hem mülk hem de araç satışı yapmak isteyen kişiler yoğun olarak ücretsiz ilan verme sitelerini
Ana Sayfa Ekonomi 1 Kasım 2022 268 Görüntüleme

Lagarde AB’yi resesyona sokmaya kararlı: Faiz artışına devam dedi

Lagarde, Letonya haber portalı Delfi’ye yaptığı açıklamada, yüksek enerji maliyetlerinin ekonominin giderek daha fazla alanını etkilediğini aktardı.

Enflasyon bu kadar yüksek seviyelerde ne kadar uzun süre kalırsa ekonomiye yayılma riskinin de o kadar büyük olacağını belirten Lagarde, “Bizim (ECB) görevimiz, fiyat istikrarıdır ve elimizdeki tüm araçları kullanarak bunu sağlamalıyız. Enflasyonu yüzde 2 hedefimize geri getirmek için ne gerekiyorsa yapmaya kararlıyız.” ifadesini kullandı.

Lagarde, ekonomide resesyon endişelerine dokunmadan, “Hedef belli ve henüz orada değiliz. Gelecekte daha fazla faiz artışımız olacak.” dedi.

ECB Yönetim Kurulu, son 3 toplantının ilkinde faiz oranlarını 50 baz puan artırdı. Son iki toplantıda faizi 75 baz puan artıran ECB, faiz artırım döngüsünün ardından toplamda 200 baz puan artırmıştı.

Avro Bölgesi’nde, ekimde yıllık enflasyon enerji fiyatlarındaki artışın etkisiyle yüzde 10,7’ye ulaşarak kayıtlardaki en yüksek seviyeye çıkmıştı. Piyasalarda 2024’e kadar ECB’nin yüzde 2 hedefinin üzerinde kalması bekleniyor.

KAYNAK: AA

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Sünger Kesim Makinası MLBB Elmas PUBG Mobile UC Fotoğrafçılık kursu Ankara Fotoğrafçılık kursu Ankara Fotoğrafçılık kursu Ankara Kaynak Mağazam kış bahçesi sistemleri megapari betroller