LGS’ ye hazırlanmaya başlayan öğrenciler, 8.sınıftaki derslerin ve konuların yoğunluğundan dolayı nasıl bir çalışma planı ile verimli çalışacağını bilemiyor. Öğrencilerin için en büyük sorun çalışmaya hangi dersten başlamalıyım oluyor. Öncelikle sınava kadar konuları yetiştirmek ve çalıştığınız konuları unutmak istemiyorsanız tüm dersleri eş zamanlı bir şeklide ilerletmenize yardımcı özgün daha önce uygulanmış verimli bir LGS Çalışma programı ile ilerlemelisiniz. Bir plan dâhilinde ilerlerseniz sınava kadar ne yapacağınızı bilirsiniz.
Kendiniz bir çalışma programı yapacaksanız çalışmaya başlayacağınız dersi seçerken zorlandığınız dersten başlayın. Zorlandığınız bu derse diğer derslerden daha çok öncelik verin zayıf olan noktalarınızı belirleyip güçlendirmeye çalışın. Diğer derslerin konuların da eş zamanlı olarak ilerletin.
LGS 8.Sınıf Çalışma Programı Örneklerinden Faydalanın
LGS’ ye hazırlanan öğrenciler aynı zamanda 8.sınıf derslerine de çalışmaktadır. Bunu için güzel bir 8.sınıf ders çalışma programı pdf olarak hazırlamalıdır. Çünkü süre yönetimi için planlı ilerlemek önemlidir.
Türkçe dersindeki uzun paragraf soruları ve sözel mantık soruları için bu süre yetersiz kalıyor. Bu sorular çözebilmek için ek süre kazanmanız gerekiyor bunu da Din Kültürü ve İngilizce derslerindeki bilgi sorularını 30 saniye veya daha hızlı bir şekilde çözerek aşabilirsiniz. Bunu için de bilgiye hâkim olmalı ve hızlı okumalısınız. Sınava kadar hızlı okuma tekniklerine yoğunlaşmanızı öneririm.
2. oturumda sayısal bölümde ise Matematik 20, Fen Bilimleri 20 soru olmak üzere 40 adet soru sorulmaktadır. Bu soruları çözebilmek için 80 dakika süreniz olacak. Soru başına 2 dakika süre düşüyor. Bu süre yeterli bir süredir fakat yeni nesil soruların çözümü için bazen yetmeyebiliyor. Bunun için de bol soru çözerek pratik yapmanızı tavsiye ederiz.
LGS Çıkmış Soruları Çözerek Hız Kazanın
LGS’ de soruları doğru çözebilmenin yanı sıra hızlı olmak da önemli bir faktördür. Pek çok öğrenci süreyi yetiştiremediğinden yakınıyor. 1.oturumda yani sözel oturumunda öğrencilere 75 dakika süre verilmektedir. Toplam soru sayısı ise 50 ‘dir. Soru başına 1,5 dakika gibi bir zaman düşüyor.
Gerçek bir sınav deneyimi yaşamak için LGS çıkmış sorular PDF dosyalarını indirmelisiniz. İster çıktısını aldıktan sonra çözersiniz isterseniz dijital olarak çözümlersiniz. Bunu yaparken de mutlaka süre tutmalısınız. Bu şekilde süre kontrolü noktasında kendinizi geliştirmiş olacaksınız.