celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber kdv iadesi
Dünya Bankası Türkiye ekonomisi büyüme tahminini artırdı Mehmet Şimşek açıklama

Dünya Bankası Türkiye ekonomisi büyüme tahminini artırdı Mehmet Şimşek açıklama

Şimşek, sosyal medya hesabından, Dünya Bankasının Küresel Ekonomik Beklentiler Raporu'nu değerlendirdi.
Ana Sayfa Ekonomi 18 Mart 2021 363 Görüntüleme

Koronavirüsün etkisiyle Nijerya’da işsiz sayısı 23 milyonu aştı

Nijerya İstatistik Ofisi’nin (NBS) açıkladığı 2020 yılı verilerine göre, yaklaşık 200 milyon nüfusa sahip ülkede 23,2 milyon kişinin işi yok.

İŞSİZLİK ORANI 13,22’DEN YÜZDE 20,6 YA YÜKSELDİ

İşsizlik oranının geçen yılın ilk çeyreğinde yüzde 13,22 olarak tespit edildiği ülkede, bu oran yılın sonunda koronavirüs salgınının etkisiyle yüzde 20,6’ya çıktı.

15.92 MİLYON KİŞİ YARI ZAMANLI ÇALIŞIYOR

NBS verilerine göre, ülkede 46,49 milyon kişi düzenli bir işe sahipken, 30 milyon 570 bin kişi tam zamanlı bir işte, 15 milyon 920 bin kişi de yarı zamanlı olarak çalışıyor.

KORONAVİRÜS VE PROTESTOLAR İŞSİZLİĞİ ARTIRDI

Nijerya’da 2020 yılında koronavirüs tedbirleri ve polis şiddetine karşı düzenlenen protestolar nedeniyle milyonlarca kişi işsiz kaldı.

GÜNDEMLERİNDE AVRUPA’YA GÖÇ VAR

Ekonomik kriz, yolsuzluk ve güvenlik sorunu istihdamı olumsuz etkiliyor. Ülkedeki yaşam koşulları nedeniyle üniversite mezunları başta olmak üzere birçok Nijeryalı yasa dışı yollarla Avrupa’ya göç etmeye çalışıyor.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Sünger Kesim Makinası yangın algılama sistemleri MLBB Elmas PUBG Mobile UC Fotoğrafçılık kursu Ankara Fotoğrafçılık kursu Ankara Fotoğrafçılık kursu Ankara Kaynak Mağazam kış bahçesi sistemleri